Om oss


aboutstorSpänning:
Vi erbjuder en upplevelse utöver det vanliga med mycket effektstarka motorer och snabba lätta skrov. Självklart kan vi också erbjuda en ”bussresa” genom skärgården om så önskas…

Säkerhet:
Vi uppfyller branschens högt ställda krav på säkerhet och är återförsäkrade genom Atlantica, både avseende våra kunders passageraransvarsförsäkring samt hela vår båtflotta.

Service:
Vi försöker alltid leverera bästa möjliga service gentemot våra kunder. Om någon kund mot förmodan ej skulle vara nöjd gör vi allt för att kompensera detta. Vi kallar det 100% nöjd R.I.B. Extreme garanti.

Maximal säkerhet

Innan avresa har vi en genomgång av säkerhet och praktiska regler för att varje resa ska bli så säker och angenäm som möjligt.

Som passagerare blir du utrustad med en varm flytoverall, automatisk uppblåsbar flytväst samt fartglasögon. Vid kallare väderlek finns även mössa, ansiktsmask och handskar att tillgå. Allt för att göra ert äventyr varmt och bekvämt.

All utrustning håller mycket hög kvalitet och tvättas efter varje charter.
Våra båtar är utrustade med den senaste navigationsutrustningen; radar, sjökortsplotter, VHF, ekolod och telefon.

Våra förare har lång erfarenhet och hög nautisk kompetens, de är samtliga utbildade till fartygsbefäl klass 8, maskinbefäl klass 8 och höghastighets- navigering och är alla väl bekanta med Stockholms skärgård och dess underbara natur.

Utrustning charter

sakerhet_1

  • 1) Mössa (vår-höst) – Varm eller supervarm mössa.
  • 2) Oakley O-Frame – Fartglasögon anpassade för extremt höga farter och fuktiga förhållanden.
  • 3) Facemask (vid behov) – Ansiktsmask i neoprengummi.
  • 4) Baltic Amarok – Flytoverall som värmer, skyddar mot vatten & fungerar som en flytväst på samma gång.
  • 5) Baltic Winner 150 – Automatisk uppblåsbar räddningsväst som ett extra komplement till flytoverallen för maximal flytkraft.
  • 6) Handskar (vår-höst) – Varma eller supervarma handskar.

Miljöpolicy

RIB Extreme Rib-Charter arbetar fortlöpande med att minimera miljöpåverkan i vår verksamhet.

Känsliga naturområden
2005 kartlade man information om vilka områden i Stockholmsskärgård som anses som mest känsliga för båtliv och som därmed bör undvikas.

Val av motorer
Rib Extreme Rib-Charter arbetar tätt med Yamaha Motor Scandinavia och använder idag de mest miljövänliga 4-takts utombordalternativ som finns på marknaden.

RIB Extreme´s körsätt
Vid transportkörningar utan gäster i båten så ser vi till att hålla varvtalet på motorerna 50 – 60% av max varvtal, vilket ger oss lägsta förbrukning i förhållande till sträckan som körs. Det leder även till mindre slitage på både båt och motorer vilket i sin tur leder till längre livslängd,längre service intervall och minsta möjliga miljöpåverkan.

Båtarnas underhåll
Ingen av våra rib-båtar bottenmålas utan lyfts upp löpande under säsongen och spolas av med högtrycksvatten.I arbetet med att underhålla båtarna används enbart miljövänliga produkter.